Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-09@15:25:12 GMT

قاچاق دام سبک در غرب کشور رونق گرفته است

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۱۹۵۴۸

قاچاق دام سبک در غرب کشور رونق گرفته است

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک گفت: قاچاق دام سبک در نواحی غربی کشور رونق گرفته است و قاچاقچیان بره و میش های مولد را خریداری می کنند و پس از اینکه دام وزن گرفت و آماده شد در فصول مورد نظر آن را به خارج از کشور قاچاق می کنند که عمدتا به کردستان عراق هم قاچاق می شود.

به گزارش ایمنا، افشین صدر دادرس با بیان اینکه وضعیت نهاده‌های دامی روز به روز بدتر می‌شود، گفت: به دلیل کاهش علوفه مرتعی، دامداران دام سبک مجبور هستند که در این شرایط برای تغذیه دام‌هایشان از نهاده دستی استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تغذیه دستی هم با این شرایط تخصیص ارز برای واردات نهاده‌ها، بحرانی است.

وی ادامه داد: اسفندماه سال گذشته مسئولان اظهار کردند که چهار میلیون تن نهاده در گمرکات مانده است. ۲۰ روز پیش هم باز اعلام شد که این میزان نهاده در گمرک باقی مانده است. معلوم نیست چرا این میزان نهاده بعد از ۴ ماه هنوز ترخیص نشده است.

مدیر عامل اتحادیه دام سبک اضافه کرد: وقتی نهاده به دست دامدار نرسد دامدار مجبور می‌شود بره‌ها و دام‌های مولد خود را بفروشد. به جز استان‌های شمال غربی که وضعیت بهتر است در باقی نقاط کشور کسی توان پروار کردن بره‌های تازه به دنیا آمده را ندارد و همین امر منجر به فروش دام‌های چاق و لاغر شده است.

اگر بره‌ای نباشد، گوشتی هم نخواهد بود

وی در ادامه به رونق قاچاق دام سبک در نواحی غربی کشور اشاره کرد و گفت: شرایط موجود باعث شده که قاچاق دام سبک رونق بگیرد؛ به طوری که قاچاقچیان بره و میش‌های مولد را خریداری می‌کنند و به استان‌های جنوبی می‌برند و پس از اینکه دام وزن گرفت و آماده شد در فصول مورد نظر آن را به خارج از کشور قاچاق می‌کنند. که عمدتاً به کردستان عراق هم قاچاق می‌شود. اهمیت دام‌های مولد از این جهت است که آنها تولیدکننده بره هستند و وقتی آنها را از دست بدهیم در نتیجه هیچ بره‌ای در کشور نداریم و امکان تأمین گوشت هم وجود ندارد.

صدر دادرس با بیان اینکه اسفندماه بره‌ها به دنیا می آیند و اردیبهشت و خرداد ماه بخشی از آنها به واحدهای پروار بندی فرستاده و بخشی دیگر نیز توسط دامداران نگهداری می‌شوند، گفت: این دام‌ها برای ۶ ماهه دوم سال پروار می‌شوند و اگر علوفه در مراتع نباشد و امکان تغذیه دستی هم فراهم نشود در نتیجه دامی پروار نخواهد و در ۶ ماه دوم سال به کمبود گوشت مواجه خواهیم شد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به طرح خرید حمایتی دام عشایر اشاره کرد و گفت: طرح خرید حمایتی دام عشایر چندی پیش در شورای تخصصی قیمت گذاری مصوب و ابلاغ شد ولی هنوز اجرایی نشده زیرا اعتباراتی برای آن تخصیص داده نشده است. از طرفی از بهمن ماه سال گذشته برای کل دام سبک کشور درخواست خرید حمایتی داشتیم ولی متأسفانه شورای قیمت گذاری فقط دام عشایر را مشمول حمایت دیده و علی رغم پیگیری‌ها ما برای تعمیم آن ولی تاکنون اتفاقی نیفتاده است.

مدیر عامل اتحادیه دام سبک کشور اضافه کرد: معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی طرحی برای مقابله با خشکسالی ارائه داده است که اگر اجرایی شود نتایج خوبی در پی خواهد داشت. ولی متأسفانه برای آن طرح هم هنوز اعتباری تخصیص داده نشده است به نظر می‌رسد عادت کرده‌ایم که هزینه‌های بیشتری برای غفلت‌ها بپردازیم و وقتی دام کشور نابود و دامداران ورشکست شد تازه به فکر راه چاره می‌افتیم که قطعاً در این واردات راه چاره خواهد بود.

به گفته وی با این شرایط قطعاً در نیمه دوم سال با کمبود گوشت در کشور مواجه خواهیم شد.

دامداران دام سبک در فروش دام ۲۰ هزار تومان ضرر می‌کنند

وی در پاسخ به این سوال که قیمت تمام شده دام سبک برای دامداران چقدر است، گفت: قیمت تمام شده دام سبک برای دامدار بیش از ۷۰ هزار تومان است اما در حال حاضر میانگین قیمت خرید آن در سطح کشور ۴۵ تا ۵۰ هزار تومان است که قیمت بسیار کمی است. زیرا نهاده دولتی نیست و دامدار مجبور است جوی شش هزارتومانی، یونجه چهار هزار تومانی و کاه ۳۴۰۰ تومانی بخرد و قطعاً قیمت تمام شده بالا می‌رود.

مدیر عامل اتحادیه دام سبک کشور در ادامه گفت: هیچ اقدام حمایتی تا کنون در این بخش نشده و به نظر می‌رسد دام سبک کشور به کل فراموش شده است و دامداران در حال ورشکستگی هستند.

عمده تولیدات دام سبک کشور در سامانه‌های روستایی و کوچ رو

این فعال صنعت دامپروری در ادامه گفت: در کشور بر اساس تقسیم بندی‌های معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی چهار سامانه پرورشی داریم. سامانه بسته صنعتی که تغذیه آن کاملاً دستی است. سامانه مزرعه‌ای که تغذیه آن دستی و بر سر مزارع است و این دو دسته پنج درصد دام سبک کشور را تشکیل می‌دهند. سامانه سوم نیز سامانه روستایی است که تغذیه آنها در مزارع، مراتع و دستی صورت می‌گیرد. سامانه پرورشی کوچ رو که تغذیه آنها دستی، مزارع و مراتع است. سامانه‌های روستایی و کوچ رو ۹۵ درصد دام سبک کشور را تشکیل می‌دهند.

سهمیه دام‌های سنتی کم شد و همان هم به آنها نرسید

وی در ادامه به سامانه بازارگاه نیز اشاره کرد و گفت: در بهمن ۱۳۹۸ که سامانه بازارگاه راه اندازی شد. اتحادیه‌های مرکزی از روند توزیع حذف شدند و تصدی‌گری به جهاد کشاورزی استان‌ها و شهرستان‌ها واگذار شد. نتیجه این شد که سهمیه دام‌های سنتی را کم در نظر گرفتند و از طرفی مکانیزم توزیع هم به گونه‌ای بود که همان سهمیه کم هم به آنها نرسید و دامداران دام سبک در سال ۱۳۹۹ مجبور شدند که نهاده‌های مورد نیاز خود را از بازار آزاد تهیه کنند.

خرید حمایتی دام سبک در استان‌هایی با خشکسالی حاد

صدر دادرس در پایان گفت: طرح مقابله با خشکسالی وزارت جهاد طرح خوبی است که باید اعتبار آن تأمین شود. بایستی برنامه خرید حمایتی دام سبک در استان‌هایی که خشکسالی حاد دارند در دستور کار قرار گیرد. همچنین صادرات دام سبک نیز می‌تواند در این بخش مؤثر باشد. سه ماه یعنی تا پایان شهریور ماه برای صادرات فرصت داریم ولی مسئولان برنامه‌ای برای این موضوع ندارند. همچنین بایستی نهاده مورد نیاز دام تأمین و مکانیزم توزیع نهاده‌های دام سبک نیز تغییر کند.

منبع: ایسنا

کد خبر 502417

منبع: ایمنا

کلیدواژه: دامداری دامپروری دامداري سنتي دامداران قاچاق دام زنده قاچاق دام سبک شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق خرید حمایتی دام قاچاق دام سبک دام سبک کشور تغذیه آن دام سبک استان ها نهاده ها دام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۱۹۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید رئیس رسانه ملی از طرح سامانه گرمسیری مهران

                                                                       

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ دکتر جبلی در این بازدید با اشاره به اینکه دستاورد‌های نظام و تلاش مسئولان باید رسانه‌ای شود اظهار داشت: با ارائه گزارش پیشرفت از چنین طرح‌هایی، مردم ضمن آشنایی با ظرفیت‌ها و توانمندی‌های هر منطقه از کشور نسبت به آینده کشور امیدوار می‌شوند.

بهرام نیا استاندار ایلام نیز بیان کرد: مرحله اول سامانه گرمسیری به پایان رسیده و در سفر رئیس جمهور به استان افتتاح خواهد شد.

بهرام مدیرکل صدا و سیمای مرکز ایلام نیز با اشاره به اینکه رسانه استانی تمام طرفیت خود را برای انعکاس دستاورد‌های نظام در استان بکار گرفته است عنوان کرد: تا کنون ده‌ها گزارش بصورت پخش زنده و ضبطی از طرح بزرگ سامانه گرمسیری در شبکه‌های سراسری و استانی به روی آنتن رفته است.

گفتنی است سامانه گرمسیری مهران از بزرگ‌ترین طرح‌های انتقال آب در کشور است که با اجرای آن، آب از شمال کرمانشاه تا جنوب ایلام متصل می‌شود.

در این طرح ۱۷ هزار و ۵۵۹ هکتار از زمین‌های دیم و بایر استان ایلام سیراب و برای ۳ هزار نفر در نوار مرزی شغل پایدار ایجاد می شود.

سد کنجانچم هم اکنون ۹۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که با بهره برداری کامل از سامانه گرمسیری ۱۸هزار هکتار از زمین‌های دیم منطقه به آبی تبدیل می‌شود.

دیگر خبرها

  • رفع ناترازی بنزین در گرو کوتاهی دست سودجویان
  • پیش نویس قانون مربوط به تغییر کاربری اراضی تدوین شد
  • اطلس زیرساخت‌های زیست‌بوم نوآوری کشور طراحی شد
  • بازدید رئیس رسانه ملی از طرح سامانه گرمسیری مهران
  • راه اندازی سامانه پیش بینی ماهانه و فصلی بارش کشور
  • تفاوت ثبت اطلاعات توسط صنف طلافروشان با سایر اصناف در سامانه جامع تجارت
  • سامانه ایران دیتا و اطلس فرهنگی کشور رونمایی شد
  • کشاورزی در خطر اپیدمی! مجلس به دنبال حل مشکل واردات نهاده‌های کشاورزی
  • اجرای ۵۵۰ هزار سامانه خورشیدی در کشور هدف گذاری شده است
  • پشت پرده بزرگترین باند قاچاق مواد مخدر کشور چه بود؟ | ناگفته های قاچاق ۲ هزار تن تریاک | یکی از اعضای این باند در عروسی اش شاباش میلیاردی گرفت